Svi ljudi sa Balkana dobro znaju za turnir Adria Tour koji je organizovan u vrijeme koronavirusa, a on je bio iz humanitarnih razloga. Naime, ovaj turnir je organizovao Novak Djoković, te se od tada počeo širiti koronavirus na sve tenisere koji su bili prisutni.

Nole je istakao kako je imao dobru namjeru, te mu je želja bila da nekoliko država iz regije ekonomski i turistički digne, te je iz tog razloga doveo najveća svjetska imena iz svijeta tenisa. Svima je takđer poznato da su dva posljednja vikenda turniri bili u Beogradu i u Zadru, te se tu pokazalo da je bugarski teniser Dimitrov pozitivan, te je iz tog razloga turnir prekinut. Kada je Nole stigao u Beograd sa svojom suprugom, i oni su također bili testirani, te je test pokazao da je Novak pozitivan na koronaviurs.

 Pored Novaka je i hrvatski teniser Borna Ćorić bio zaražen, kao i nekoliko trenera. Od tada je počela prava medijska hajka na jednog od najboljih tenisera u svijetu, a to je naravno, Novak Djoković. Mnogi su iz nekog svog razloga smatrali da je on kriv za sve, iako to nije istina. Nakon svega što se izdesavalo na ovom turniru, na društvenim mrežama su se počele objavljivati mnogobrojne uvrede na Noletov račun. Naime, postoji još nešto gore što je zabilježeno jednog jutra u Splitu. Radi se o grafitu koji je ostavio u soku mnoge Splićane, kao i cijelu regiju. Ovaj grafit je bio upućen Djokoviću, a napisano je sljedeće: “Da umreš od nje to nam je želja, pozdrav iz Splita da Bog da krepa. Djokoviću, umri.”