Dragan Marinković Maca je bh glumac,koji se na balkanskoj sceni pojavio prije nekih 15 godina, a sve je krenulo od sarajevskog pozorišta, gdje je on počeo sa svojim djelima. Jako brzo se pročulo za njega, a njegove stand up komedije, i neobičan i orginalan smisao za humor jako brzo je došao do svih krajeva Balkana. 

Jako brzo se pojavio i u nekim rijaliti programima, a njegovo pojavljivanje u Farmi je definitivno imalo odjeka, i to mu je lansiralo karijeru na neki sasvim novi nivo. Jako brzo je poleo dobijati jako dobre ugovore i ponude, tako da je to sve iskoristio, ali opet, jako puno ljudi ga nije voljelo zbog njegove nadmenosti i pomalo prepotentnog istupa u medijima. U privatnom životu nije imao sreće, iza sebe ima 2 propala braka, a nedavno se oženio za jednu frizerku sa kojom je izgubi odvoje djece. 

Sada se oglasio po pitanju Branislava Lečiča i Mike Aleksića, i rekao je da su njegova mišljenja podijeljenja. Za Aleksića se zna da je seksualni predator, a Lečić se busa u prsa da je pobjedio poligraf. “Je bo te poligraf jarane, njega jesi prošao, ali kako ćeš proći kod boga, to ćemo tek da vidimo..”, izjavio je MArinković za srpske medije. 

Međutim, sve je uznemirio njegov stav o Đorđe Balaševiću. Rekao je da je prvi njegov nastup u Sarajevu bio veliko humano djelo, ali za boli ga uvo, uzeo je love za 2 koncerta u Zetri, kao nikada u životu, zato, niko da mi ne priča da je to bilo humano djelo..