U današnje vrijeme kada je pandemija korona virusa zaledila apsolutno cijelu svjetsku ekonomiju, ljudi se jednostavno muče da zarade i naprave neki euro, što je apsolutno postala nemoguča misija u posljednjih godinu dana. Jako je mali biznisa koje možete da pokrenete i da radite i budete svoj gazda. Uglavnom je to neka crkavica, koju zarađujete tako što radite za nekoga drugoga. 

U Srbiji je jako puno malih biznisa koji se mogu pokrenuti, za neke treba malo finansijskih sredstava dok su neki totalno bez ulaganja. Sadnja sibirske aronije je sjajno rješenje, samo se za prvi urod treba čekati u prosjeku preko 5 godina, dok imamo i drugih buznisa čija sezona upravo sad počinje, a to je branje puževa. Jedan čovjek iz okoline Kragujevca je objasnio za Kurir da u kišne dane zna zaraditi i do 100 eura na dan. 

Danas govorimo o jednoj nepopularnoj grani u privredi, a to je svakako čuvanje stoke. Tako su se ovih dana oglasili i Vojvođanski stočari, koji kažu d ajednostavno niko neće da radi, a dnevnica je više nego solidna, a posao i nije toliko težak. Raadenko Kamušić iz okoline Đurđeva je punih 15 godina radio u Njemačkoj, i sada se vratio u rodnu grudu gdje je započeo biznis sa stočarstvom, ali ne može pronaći ljude koji bi radili. 

On je naveo da ima preko 150 grla stoke, koje čuva sam, gadno je veli, sunce, kiša, snijeg a ti ih moraš izvesti na ispašu. On je tako davao dnevnicu i do 50 eura, dođu odrade dan ili dva, i više se nikada ne pojave.