Kako je krenula cijela ova neugodna situacija sa korona virusom, Srbija je do sada napravila najveći posao za svoje građane što se tiče same ekonomije. Podsjećamo, nijedna bivša balkanska zemlja nije uradila skoro ništa po pitanju kako građanima, tako i privrednim subjektima, da što bolje i ranije prebrode cijelu ovu krizu. Aleksandar Vučić je odmah na početku pandemije korona virusa podijelio po 100 eura za sve građane Srbije. 

Nakon toga je dva puta povećavao i penzije za sve građane Srbije, a zdravstveni radnici su ispoštovani sa povećanjem plate zbog silnog tereta kojeg su iznijeli u proljeće 2020 godine, kada je prvi talas korona virusa zdrobio cijelu regiju. I ove godine je Vlada Srbije uradila pravi posao za sve građane Srbije, a Siniša Mali, ministar financija se jutros oglasio sa novom jako dobrom informacijom. 

On je jutrod gostovao na RTS-u, kad aje najavio da su osigurana nova novčana sredstva, treće sedmice u maju biće podijeljeno po 200 eura za sve nezaposlene na Kosovu i Metohiji. Svi ostali građani će da dobiju po 100 eura, nema potrebe za nikakvim prijavljivanjem jer se već svi nalaze u njihovoj evidenciji. 

Svi penzioneri će već 6 maja da dobiju po 30 eura obećane financijske pomoći. Dodatna pomoć od 50 eura će da uslijedi u septembru. On je također podsjetio da same prijave startaju 28 aprila i da će da traju do 15 maja.