Poznato je da Krizni štab Srbije svaki dan ima press konferencije , te da se na tim konferencijama iznose najnoviji podaci vezani za pandemiju korona virusa u Srbiji , ali i u svijetu. Česta tema na tim press konferencijama je i također uvođenje novih mjera zaštite , zbog epidemiološke situacije.

 

Mada se situacija pomalo smiruje i popravlja , Krizni štab je mišljenja da ne treba ni pomišljati o nekom opuštanju. Posljednjih nekoliko sedmica je glavna tema početak školske nastave u septembru , a to znači da više neće biti online nastave.

Naime , donesena je odluka da ipak djeca krenu u septembru u školu , ali nikako to neće biti po starom , jer sada u školama važe neka nova pravila zbog pandemije korona virusa. U školama se ukida bavljenje sportom kao i pjevanje , jer sve te radnje utiču na pljuvačne žlijezde sa kojima se virus lako prenosi. Sve ovo treba detaljno da se djeci objasni , a poseban se akcenat stavlja na roditelje koji bi svaki dan trebali da mjere temperaturu svom djetetu , a ako je ista blago povišena , dijete nebi trebalo da dolazi na nastavu.