Svakako da u današnje vrijeme imamo itekako veliki broj trgovačkih centara koji se definitivno bore da uzmu svakog kupca pod svoje, a to rade sa svakakvim akcijama, ali baš se tu krije i jako velika začkoljica. Uglavnosu ti proizvodi koji su u nekim slučajevima smanjeni i do 50%, uvijek pri isteku roka trajanja, ili su i više nego sumnjivog kvaliteta. 

Među svim gigantima u posljednjih 10 godina koje vladaju na području cijelog Balkana, ugurao se i svjetski poznati trgovački lanac “LIDL”. Oni imaju preko 500 poslovnica širom Evrope, i sa svojim cijenama su itekak opristupačni za svačiji džep.  Tako je bio zanimljiv jedan detalj primjećen od strane kupaca u Lidlu u Srbiji. Ovih dana se ponovo pojavila priča o jednom proizvodu koji je itekako sumnjivog porijekla i sastava. 

Tako su oni ovih dana izašli sa hitnim saopštenjem da sa svojih polica povlače pastu od susama proizvođača “WEIAND Gmbh”, zbog prevelike količine pesticida koje su pronađene u njenom sastavu. Potrošače su još ovom prilikom obavjestili da svi oni koji su kupili ovu pastu, odmah vrate u prodavnicu, a da će im biti vražen novac odmah na licu mjesta. 

Ovo obavještenje se striktno odnosi na pakovanje:”1001 delights susam pasta”, od 120 grama. Rokovi upotrebe na njima su do marta 2022 godine. Da li su razmišljali o kupcima koji su već konzumirali ovaj proizvod?