Za ovaj vikend jedna jako zanimljiva priča, koja će vas vjerujemo jako zaintereseovati, jer područje Balkana je itekako podložno ovakvim narodnim vjerovanjima. Vrlo dobro se zna da je ovo područje, od države do države uvijek imalo neka svoja stara narodna vjerovanja, koju je većina ljudi slijepo slušala i forsirala. 

Amajlije jako dobro uspjevaju u bivšim državama Jugoslavije, neko ima Fatimino oko, neko krunicu, dok pravoslavci nose brojanice. Gdje su ona stara narodna vjerovanja o crnoj mački koja pređe preko puta, ne sadi orah u dvorištu, ili ne idi poslije zalaska sunca na mjesto na selu gdje se cijepaju drva? Mi se danas fokusiramo na Azijske zemlje, koje su također sujevjerne, ali na neki svoj jako čudan način. 

Kod njih nema toliko crne magije, vradžbina i gatara kao kod nas, ali se oni puno više fokusiraju na biljke i životinje. Parac ili krasula je mala biljka, za koju azijati tvrde da vam u kuću donosi blagostanje, mir, sreću ali i sam novac koji je jako bitan segment pogotovo u današnje vrijeme. Njeni korijeni su iz Južne Afrike, ali su ga japanci prisvojili sebi. 

Zašto oni toliko vjeruju da ono donosi pare? Razlog je jednostavan, jer su joj liske u obliku kovanica. Tokom zime, dovoljno je da je zalijete samo 2 puta, dok ljeti ipak traži malo više pažnje i samog zaljevanja. Ne voli biti direktno na suncu, zato je držite u kući, i vjerujemo da će pare doći u vaš dom.