Došlo je vrijeme da se opet malo opustimo i nasmijemo, a kako drugačije nego nadgrobnim spomenicima, kojih u našoj regiji ima napretek. Vjerujemo kako ste odmah pomislili šta to ima smiješno ima na groblju, a pogotovo na nečijem nadgrobnom spomeniku. Ima, itekako jer ljudima i enama nikada ne manjka inspiracije kada sastavljaju testament, a mnogi od njih imaju svakakve ideje šta im treba pisati na nadgrobnoj ploči. 

Već smo par puta pisali o spomenicima u Srbiji koji su bili da se uhvatite za glavu i ništa više. Imamo tu grobnica čija je unutrašnjost urađena u kvalitetnom mermeru, pa do faktički trnih centara koji vladaju i dominiraju oko samog groba, ali onaj najzanimljiviji dio su svakako slike i poruke i natpisi koji vladaju na samoj nadgrobnoj ploči. 

Krećemo od Joksiž Živote, koji se rodio davne 1934 godine, a umro je u decembru prošle godine. Čovjek je imao čak 6 brakova, i on je odlučio da oda počast svima njima, tako što je svačiju sliku htio da stavi na svoju nadgrobnu ploču. Sa druge strane, također je htio da pokaže koliki je Don Žuan bio, jer nije lako osvojiti toliki broj žena, imao je čak 11 djece. Života, kapa dole…

Milosav je također izdominirao sa svojom objavom, njega je autom usmrtio prvi komšija iz sela, a njegova poruka na samom spomeniku je definitivno sve nasmijala. I na kraju Anđa, žena je sahranila 4 muža, i odlučila je da na svoj spomenik napiše sva njihova prezimena…Vaša mišljenja o svemu ovome? Da li su ipak malo pretjerali? Pišite nam vaša mišljenja u komentarima.