Zdravko Čolić je jedan od rijetkih pjevača koji je uprkos svojoj slavi i svojoj popularnosti, uspio da u medijima ostane neko ko je zapamćen samo po dobrom. Za njega nikada niko nije izjavio ništa ružno, uvijek je dobijao komplimente i riječi hvale na svoj račun.

Dugo godina je na sceni i dugo godina se bavi ovim poslom, a iako se danas sluša skroz druga muzika od one koju on pravi, i dalje postoje ljudi koji ga vrlo rado slušaju i koji vole njegovu ličnost i njegov rad. Ono što malo ko zna o njemu jeste da je većinu pjesama nekome posvetio ili je imao inspiraciju od nekog, a mi ćemo Vam danas otkriti tajnu o jednoj pjesmi. Njegova pjesma Ona spava, posvećena je djevojci koja je prije 42. godine preminula na jako težak način.

Njeno ime je Milica Kostić, a preminula je od povreda koje je dobila kada je pala sa 11. sprata tadašnje Rubinove kule koja je smještena u Kruševcu. Tada se našla u stanu sa momcima koji su je namjeravali silovati, a da bi se spasila, skočila je kroz prozor i tako je preminula. Milica je išla u srednju medicinsku školu i uz nju su se uvijek vezali epiteti poput odgovornosti, poštenja i dobrote. Tada ju je jedan mladić prevario i odveo do stana u kojem joj je rekao da je čeka njegova djevojka da ih upozna.

U planu su imali da je njih petorica siluju grupno, a kada joj je to mladić rekao ona je naravno odbila. On joj je naređivao da skine svoju odjeću, što je ona odbijala. Jedan od mladića iz grupe je rekao da je ona nevina i da ne želi da je dira, ali je ostali nisu pustili na miru. Milica je plakala i molila ih da je puste, što oni nisu uradili. Trenutak prije nego što je pala u komu, razgovarala je sa inspektorom i rekla mu je da je morala da skoči kako bi sačuvala svoju čast.