Korona virus je pomalo pala i u drugi plan, jer kada se pogleda trenutna situacija pomalo je sve počelo da se smiruje, a razlog tome su silne vakcine koje će se uskoro početi davati i u trećem krugu vakcinacije. Sve zasluge svakako padaju u ruke Aleksandru Vučiću koji je nabavio jako veliki broj vakcina za svoje građane, ali sa druge strane doktori i krizni štab i dalje ne miruje, i svakodnevno upućuje konkretne pozive za ozbiljnost i shvatanje situacije. 

Doktor kon je najžešći po tom pitanju, i on konstantno upozorava stanovnike Srbije na oprez i nosenje zaštitnih maski. Prije 2 dana bio je gost na RTS-ovom jutarnjem programu, gdje je govorio o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u ovoj zemlji. On se odmah dotakao svih onih koji su se do sada vakcinisali, i ne bi želio da se to sve protumači da imaju neke benefite u odnosu na ove “druge”. 

Rekao je da je do sada vakcinisano tek 10% stanovništva u potpunosti, i da po njemu oni ipak trebaju imati neke prednosti u odnosu na one koji se do sada još uvijek nisu vakcinisali, jer su pokazali veliku odgovornost i shvatanje koliko je korona virus zapravo opasna stvar. 

Također je podcrtao da virus i dalje napada najviše one od 20 do 50 godina, a ono što je interesantno je to, da su starosne grupe polako počele da izlaze iz grupe onih koje virus najviše i napada.