Doktor Branimir Nestorović je javnosti poznat kao veliki stručnjak u pulmologiji , ali je također poznat i po svojim čusnim izjavama kada je u pitanju pandemija korona virusa. Nestorović je znao sa nekim svojim zaključcima dosta često da podiže veliku prašinu u javnosti , kada je virus u pitanju.

 

U posljednjih nekoliko mjeseci , doktor Nestorović se nije previše pojavljivao u medijima , jer je želio da se malo odmakne od svega jer mu je to počelo stvarati veliki pritisak , te je izašao iz Kriznog štaba jer mu je bilo dosta svega.

Ipak , doktor nije mogao previše da miruje , pa je mnoge iznenadio sa svojom fotografijom iz ordinacije , a s njim u društvu je Mirjana Domonji , koja je predsjednica Ekološkog pokreta Stare Pazove „Eko san“. Fotografija nebi bila toliko čudna da se na njoj ispred Nestorovića ne nalazi i čudna piramida , koju svi nazivaju „biopiramida orgonit“ , a prema Nestoroviću i Domonji , ova piramida liječi mnogo bolesti , pa čak štiti i od korona virusa , mada malo ko u našim krajevima zna za ove metode.