IT stručnjaci su danas među najtraženijim radnicima na svijetu jer njihove vještine doprinose sve većoj digitalizaciji i umreženosti našeg svijeta. Međutim, iako su jako pametni i većinom školovani, i ovi ljudi umiju počiniti katastofalne stvari koje se pripisuju nasilnim i primitivnim ljudima, a danas ćemo s vama podijeliti tri priče.

Prva uključuje 36-godišnjeg programera Srđana Lalića koji se uvukao u klan Veljka Belivuka i stekao jako lošu reputaciju. Lalića su uhapsili nakon što su provalili da on koristi aplikaciju Sky Ecc koju inače koriste kriminalci i mafijaši kako bi razmjenjivao tajne razgovore kao i slike odrezanih stopala i ruku.

Štaviše, otkrivena je i jeziva fotografija gdje Belivuk i Lalić muče nekog mladića i smješkaju se dok poziraju za sliku, a tog mladića su kasnije i ubili kao i još trojicu koji su nestali, Lalić je po hapšenju pokušao da se ogradi svojom zaradom od BitCoina i svojim obrazovanjem na privatnom fakultetu, ali mu to nije pomoglo da prikrije svoj tajni život kriminalca.

Druga priča se veže za Nebojšu Stojiljkovića koji je nakon otkaza u IT kompaniji došao nazad u ured i ispalio kišu metaka na svoje kolege i kasnije zapalio svoj stan u nadi da će okončati svoj život, što mu je i pošlo za rukom. Treća IT osoba koja je napravila problem je Neđeljko Đurović koji je jedne noći, nezadovoljan svojim životom, dobio poriv da ubije nekoga pa je nožem iskasapio nasumičnog prolaznika – studenta po imenu Miloš Mileusnić. Ove jezive priče su dokaz da je svijet sve nestabilniji, a više detalja možete pročitati ovdje.