Đorđe Balašević je pjevač koji je na balkanskoj sceni prisutan preko 40 godina. Čovjek je apsolutno za sve nacije i generacije i jednostavno ga svi vole na području cijeloga Balkana i bivše države. Uvijek je bio dobro došao na svim prostorima bivše Jugoslavije, pa čak i u onim dijelovima Balkana gdje je Srbija imala učešća u ratnim dešavanjima. 

On je čovjek koji je u svojoj jako dugoj karijeri napravi obeskonačni broj velikih hitova, koji će se slušati sigurno idućih 50 godina. Tako je popularni Đorđe Balašević prije 3 dana primljen u beogradsku bolnicu jer je imao preko 7 dana simptome poput korona virus, ali nije htio nikako da ide doktoru, ali sada mu se iskomplikovala situacia sa plućima, tako da je morao da potraži pomoć od samih doktora.

Bio je jako raspoložen kada je krenuo u bolnicu na infektivnu kliniku, a tamo mu je jako brzo ustanovljena obostrana upala pluća. Izgubio je najveću bitku u svome životu, tako da je jučer preminuo u 67 godini života. Prije nego što je krenuo u bolnicu, od svoje sestre je tražio da vidi svoju veliku ljubav Olju. 

Prema još neslužbenim informacijama, najgore po Balaševića je bilo to, što se uopšte nije bio vakcinisao, tako da je to jedan od glavnih razloga zašto mu se ovako iskomplikovala situacija sa plućima.