Korona virus i dalje dejstvije cijelim svijetom, a kako je krenula na Balkanu u posljednja 2 mjeseca, može se reći da nam slijedi jako težak period. Srbija je već pune 2 sedmice zaključana poslije 21 sat, a slična situacija je i u Bosni i Hercegovini, koja iz dana u dan bilježi sve veće i veće minuse po broju oboljelih osoba. 

Mnogi doktori i naučnici su u posljednjih godinu dana se bavili sa studijama kako zapravo prepoznati korona virus, i koji su to glavni simptomi koje bi trebali da prepoznate i na taj način spriječite daljnji razvoj same bolesti. Međutim, tu su naišli na jako veliki problem koji se zove nekonstantnost samog virusa, i njegovu sposobnost da varira iz dana u dan, tako da nisu nikako mogli ući u samu srž problema. 

Međutim, kada se sve sabere i oduzme, dva gflavna simptoma su gubitak čula mirisa i okusa, a u posljednje vrijeme kako navode iz Engleskih studija, jedan od simptoma je i gubitak čula sluha. Svi se također slažu da korona virus prvo napada pluća, koja su kod dosta pacijenata gadno nastradala, a opet sa druge strane imamo i slučajeve kada pacijent preboli covid 19 bez ikakvih problema. 

Kako prepoznati da imate problema sa plućima, koja su zaražena sa covidom 19? Većina ljudi je do sada mislila da je glavni simptom visoka temperatura, ali su se prevarili u svemu tome. Kašalj, je glavni uzročnik pojave nekog virusa u vašim plućima. Ne mora značiti da je u pitanju korona virus, ali ako se nastavi, slobodno potražite pomoć vašeg doktora…