Danas je 8.mart, međunarodni dan žena koji je nastao još početkom prošloga milenija, a kada su žene napokon izborile svoj datum, i bar kakvu-takvu ravnopravnost među spolovima. Od tog dana svaki 8 mart se obilježava na lijep način, muškarci poklanjaju poklone, i one koje rade na poslu, muškarci im pokušavaju izaći u susret koliko god je to moguće. 

Ovaj dan je za većinu muškaraca pravi košmar, ne znaju šta kupiti za poklon, i vjerovatno čekaju posljednji dan za kupovinu, i onda kreće prava pomamam po trgovačkim centrima. Cvijeće je nekako najlogičniji izbor, tu ne možete pogriješiti, i jednostavno sve žene ih obožavaju. 

Ruže su svakako najbolji mogući izbor, a ako uzmete i neki drugi vijet nećete pogriješiti, samo ne kupujte plastično cvijeće u saksijama. Danas donosimo mali savjet, šta to ne smijete ni za živu glavu da kupujete jer ako im donesete neku od sljedećih stvari kao poklon, mogli biste izgubiti glavu na ramenima. Prva i osnovna stvar koju ne smijete kupiti, jeste neki kućanski aparat. Na taj način ćete je podsjetiti na sva ostala 364 dana u godini, kada mora voditi brigu o domaćinstvu i čistititi te kuhati. 

Svakako da ćete pogriješiti ako joj kupite vagu ili možda članstvo u teretani. Na taj način ćete joj odmah poručiti da je debela, a vjerujte da to ni u jednom mogućem slučaju ne želite. Karanfili su bili jako moderni u bivšoj Jugoslaviji, a danas je to totalno van mode, pa zato izbjegavajte. Ako je žena starija od 20 godina, ni u kom slučaju joj ne poklanjajte plišane igračke.