Najpoznatija voditeljica iz Srbije, ali ujedno i najljepša i najatraktivnija, jeste svakako Sanja Kužet. Sanja Kužet rođena je 1983. godine u Beogradu, gdje živi i dan danas. Svoju voditeljsku karijeru je započela još 2003. godine na Pink televiziji kada je u tadašnjem Jutarnjem programu vodila dio koji se odnosio na vremensku prognozu.

Nakon rada na Pink televiziji, radila je kao Bingo djevojka i vodila je igru na sreću Bingo, a to se dešavalo 2012. godine. Zatim, dobila je posao u najgledanijem muzičkom takmičenju Zvezde Granda gdje je i dan danas. Par puta su je mijenjale druge kolegice, pa na primjer 2014. godine ju je zamijenila Dragana Katić jer je Sanja bila bolesna, a već 2016. godine zamjenila ju je Sanja Ćulibrk jer je Sanja bila u tom periodu trudna te je uzela trudničko bolovanje.

Mnogi je nazivaju ukrasom Zvezdi Granda i uvijek je dotjerana i sređena za emisije. Obukla je preko 300 elegantnih haljina koje su joj uvijek savršeno stojale, ali svi znamo koliko je zapravo to teško nositi i iznijeti. Rijetko ko zna da je Sanja prije 9 godina bila u braku, a i sama Sanja to ne spominje previše. Naime, bila je u braku sa Zoranom Piperom koji je tada radio kao član obezbijeđenja na Pink televiziji dok je Sanja bila voditeljica.

Njih dvoje su stupili u brak i dobili su sina kojeg su nazvali Strahinja. Ono što je još zanimljivo jeste da je na njihovom vjenčanju, na vječnanju Sanje Kužet i Zorana Pipera, kuma bila pjevačica Lepa Brena. Kako navode izvori, ljubav između Zorana i Sanje je bila na prvi pogled, ali su se kroz neko vrijeme razveli i svako je nastavio dalje svojim putem.