Situacija na našim prostorima povodom korona virusa nikako se ne stišava. Stanje je jako haotično i svijet je u panici i ne zna kako da se ponaša. Dr Srđa Janković je rekao da se širenje korona virusa ubrza, da nikakve rezerve koje budu stavljene na raspoloaganje neće biti dovoljne spram broja novooboljelih koji nam prijeti. !

Naveo je i to da dosta ovisi od nas, ali ukoliko sve to prokockamo možemo slobodno da očekujemo najgori mogući scenarij, a ni on ni njegov kolega Kon nisu iskljućili ponovno uvođenje vanrednih mjera ! Naime, doktor Rankvič iz Niša se slaže sa svojim kolegama i rekao da će uvođenje policijskog sata i vandrednog stanja ipak biti poslednja mjera, a sve iz razloga očuvanja prirode. Dodao je da ukoliko se budu poštovale već uvedene mjere a da se može proći bez tog stanja, ali je potrebna kontrola i poštovanje mjera kao i najrigoroznije kažnjavanje za one koji to ne budu poštovali ! Haotična je situacija jer u ovom trenutku u Beogradu nema niti jednog slobodnog kreveta u bolnicama, a cijela Srbija nema niti jednog mjesta u kojem se ne povećava broj novozaraženih osoba. Jako je ozbiljno sve pa polako ulazimo u borbu za čisti opstanak, te da je očito virus sposoban da preživi iako su mnogi očekivali da e na ljeto oslabiti !

 Virus je jako specifičan po tome što god pojedicna pravi lakšu kliničku sliku a kod nekih tešku ! Čuvajte se i pazite dok ne bude prekasno !