Takmičenje Zvezde Granda su dugo vremena najgledaniji progam muzičkog formata u regionu, pored toga što postoji još nekoliko muzičkih emisija kao Zvezde Granda. Ovo poznato muzičko takmičenje se već preko decenije emituje na televiziji, a tako oni samo iz godine u godinu izbacuju nove pjevače i pjevačice.

Neki od njih se pokažu veoma dobro, a neki od njih su pali u zaborav i nisu uspjeli da naprave muzičku karijeru. Posebnu čaroiju su ovome takmičenju dali i žiri koji zaista nekada svojim komentarima samo povećaju gledanost ovog takmičenja.

Svi znaju kakva je Jelena Karleuša koja je nekada čak previše grupa kada je u pitanju ocjenjivanje nečije nastupa, izgleda ili stajlinga, pa se tako za nju govori da daje previše komentara, čak i kada ne treba.

Dosta puta se desi da se raspravlja i sa ostalim članovima žirija, pa pored toga što gledaoci koji redovno prate ovu meisiju imaju priliku da pogledaju dosta izvođača, jedan nastup ima rekordan broj pregleda i radi se o pjesmi koju je izvodio pjevač Peđa Medenica, a koju je u Zvezdama Granda otpjevao Amar Jašarspahić Gile, pa sada i sami pogledajte taj nastup ako već niste nikada.

Njegov nastup je dostigao rekordan broj pregleda, a čak je 59 miliona pregleda na tome videu i ima nekoliko hiljada komentara, pa čak i više od sto hiljada lajkova je na ovome videu. Gile je bio prije nekih sedam godina u Zvezdama Granda gdje je on i bio pobjednik te godine, a koja se i dan danas spominje zbog njegovog talenta.