Polkako nam se završava zima,a samim time dolazi nam i proljeće kada se apsolutno sve budi i kada dolazi vrijeme da svi oni koji imaju baštu ili vrt, da uzmu grablje u ruke, rukavice i da krenu sa uljepšavanjem svoga vrta. Svi oni koji imaju bašte, imaće problema sa napasnicima koji vole da grickaju njihovo voće i povrće. 

Jako puno je savjeta na internetu koje se mogu pronaći kako se na primjer riješiti problema sa krpompirovom zlaticom, ili kako zaštiti biljke od životinja, koje vole da ih grickaju i da samim time prave probleme domaćicama. Ako tome dodamo korov, kojeg uvijek ima po dvorištima i vrtovima,onda je jako veliki problem pred njima. 

Jako puno osoba se pouzdaje u hemijske preparate koji su mogu pronaći u poljoprivrednim apotekama, ali ni oni nisu baš toliko sigurni po ovom pitanju. Mi tako u nastavku današnjega teksta donosimo jedan super savjet kojeg je iznijela jedna žena, a na njemu su joj bili zahvalni svi oni koji imaju problem au proljeće sa samim korovom. Vjerovali ili ne, ona je riješila sve svoje probleme sa običnom natrijumovom sodom, koje je sipala po mjestima gdje se pojavljuje sami korov. 

Morate paziti da ne sipate po samim listovima od biljke ovu supstancu jer joj može naštetiti, i dovoljna je samo jedna kašikica da pospete po samom korijenu i za samo par dana nećete imati problema sa korovom na tom mjestu. I za sami kraj, još jedan sastojak joj  je pomogao u borbi protiv korova. To je obično jabukovo sirže.