Proces vaakcinacije u Srbiji je počeo pšrije neka 2 mjeseca jako uspješno, i do sada su izbrojali preko 2,5 miliona osoba koje su primile vaakcine u ovoj zemlji. Međutim, u posljednjih 15 dana je taj broj polako počeo da stagnira, jer je situacija sa covidom 19 bila takva, da jednostavno se sve moralo zaalediti i usporiti. 

Međutim, od ponedeljka epidemiološđka situacija u Srbiji je polako počelaa da se popravlja, taako da su redovi ispred doma zdravlja opet veliki, i ljudi su u redu za svoju dozu vakcine. Vjerujemo da se svi sjećate riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao na početku vakcinacije, da mu je u cilju da se svi vaakcinišu u zemlji, a onda će on zadnji da pristupi procesu same vakcinacije. 

Danas je došao taj dan, aa medicinskaa sestra kojaa će da vakciniše prvog čovjeka Srbije je Anita Repeđić iz Rudne glave, koja je rekla da ima malu tremu zbog svog jako važnog pacijenta, ali da neće biti nikakvih ustupaka, jer je i on pacijent kao i svi drugi građani Srbije. 

Kako je izjavila za srpske medije, Aleksandar Vučić će da primi vakcinu kineskog proizvođača “Sinofaarm”, a pored ove vakcine, građanim Rudne glave na raspolaganju će da budu i vakcine proizvođača: Astrazanec, Fajzer i Sputnjik V. Da li ste se vi vakcinisali?