Bogdan Diklić je jedanod najboljih i najpoznatijih glumaca na našim prostorima a nabrajanje njegovih uloga bi uzelo previše prostora. Dovoljno je samo pomenuti kultni film Maratonci trče počasni krug i svi će znati o kome se radi. Kada je u pitanju njegov privatni život o njemu se ne zna puno jer je glumac uvijek pokušavao da ga drži podalje od očiju javnosti.

Ipak poznato je da je bio u braku sa 22 godine mlađom kolegicom Dijanom Marojević sa kojom se vjenčao 2009. godine ali su se razveli šest godina kasnije. Oni imaju i kćerku Sofiju koja je sada tinjedžerka. Bogdan i Dijana su i dva puta glumili zajedno u filmovima Lajanje na zvezde i Četvrti čovek.

Kada jje u pitanju Sofija, njihova kćerka nakon razvoda u jednom intervjuu je Bogdan malo goovrio o njoj i rekao je da ona ne pokazuje nikakvu želju da krene stopama svojih roditelja jer zna kakav je to život a dovoljno je inteligentna da se odluči za nešto drugo. Na pitanje na koga njegova kćerka lići Bogdan je rekao da je na svu sreću ljepotu povukla na majku a kada je u pitanju njegova linija duhovita je kao i njegova majka po kojoj je dobila ime.

Bogdan je ispričao da nije mogao ni da zamisli da se rođeno dijete može toliko voljeti i da je Sofiju zavolio čim je ugledao prvi put. Tada je imao već 47 godina i odjednom je shvatio da se svijet ne vrti oko nejga i da postoji neko koga voli bezuslovno. Njegova bivša supruga Dijana Marojvić je imala zapaženu ulogu u seriji Neki novi klinci a od 2007. godine više ne snima nego radi kao profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti.