Proljeće je ove godine po svemu sudeći stiglo naa vrijeme, a prvi njegovi dani bili su obojeni sa sunčanim intervalima. Odmah se ženamaa upalio alaarm, da bi se moglo krenuti sa poslovima u bašti, kaao i sadnjom cvijeća kako u bašti, taako i na samim balkonima, po manjim saksijama. 

Kako je krenula pandemija sa korona virusom, ljudi su u sve većem broju krenuli sa sadnjom voćaa i povrća u kućnim uslovima, aa njihov produkt na kraju je bilo da su imali voće i povrće koje su uzgojili sa svojih 10 prstiju, i koje je 100% organsko. Ako ste pak ljubitelj šarenila u svojoj bašti, onda je ovo idealaan trenutak da se krene sa sadnjom nekog cvijeća, koje će već do sredine maja da rodi u pravom smislu riječi. 

Tako premaa stručnjacima koji se razumiju u cvijeće, ovo idealan period da se krene sa sadnjom cvijećaa u kućnim uslovima, da bi se zaštitilo od eventualnog mraza koji je još uvijek i više nego prisutaan u ovom vremenskom intervalu. Petunija, karanfil, žalfija, lobelija, sve su to cvjećke koje se mogu saditi u ovo doba godine, kada je jako moguće da se napolju smrzne zemlja i tako vaš trud ode do vraga. 

Zato je ovo idealno vrijeme da kupite manje saksije koje su idealne da krenete sa sadnjom manjih biljki u vašim kuhinjama, sve dok temperature ne skoče bar 15 stepeni 3 dana za redom na dnevnom nivou.