Željko Ražnatović Arkan je svakako jedan od najzanimljivijih likova koji se pojavio u posljednjih 50 godina na području cijeloga Balkana. Njegova cijela “karijera” je obilježena uvijek sukobima sa zakonom, a još sa 17 godina je pobjegao od kuče i tada je krenuo njegov sukob sa zakonom. 

Nikada nije imao potrebu da ulazi u kriminal, jer je dolazio iz situirane porodice a to je jednostavno bio njegov životni izbor bez kojeg nikako nije mogao. Krenuo je odmah žestoko sa velikim pljačkama po zapadnim zemljama, prije svega po Njemačkoj, Belgiji i Švicarskoj. Tamo je jako rano krenuo sa izdržavanjem kazni, a početkom 80 se vratio u Beograd, gdje je zajedno sa Zemunskim klanom, krenuo da radi dar mar po cijeloj Jugoslaviji. 

U 90 je bio ratni profiter, jer je ratovao po Hrvatskoj i Bosni, gdje je kupio šta j e stigao, i tada je također napravio jako solidan kapital kojeg i dan danas troše i Ceca i njena djeca. Ono što se za njega jako malo zna jeste to, da on čak ima 7 djece, i to iz 2 oficijlna braka i 1 vanbračni, a sva njegova djeca su rasuta po cijelom svijetu, a svakako da su dvoje najpoznatijih Veljko i Anastasija. 

Sofija Ražnatović je njegova najstarija sestra, danas ima 41 godinu i živi u Belgiji, a svake godine je dolazila na pomen svome ocu, ali je ove godine jednostavno bila spriječena, jer je situacija sa korona virusom takva da jednostavno nije mogla doći u Beograd u januaru mjesecu. Njena majka je socijalna radnica koja se brinula za Arkana dok je bio u Belgijskom zatvoru.