Pojavom društvenih mreža, svi mi smo u prilici da saznamo neke vijesti i neke informacije, kako iz cijele naše regije, tako i i svakog kutka na svijetu, a koje se tiču sasvim običnih, kako se kaže malih ljudi, koji su se našli u nekim situacijama u kojima su morali da reaguju u trenutku, hrabro i srčano, te su na taj način, svojim postupkom, svojom reakcijom, svojim riječima napravili neke stvari koje su spriječili da se desi nešto veoma loše, spriječili su da neko ostane bez života, da se napravi velika materijalna šteta, ne mareći što su u toj situaciji i sami u opasnosti i što je i njihov život bio veoma ugrožen.

Tako je i ova žena, penzionerka Savka V.(52) iz Raške, uspjela da spasi život jednoj djevojci, tako što je upozorila mašinovođu da se na šinama nalazi žena koja nepomično leži. Ova zaista prava i velika drama se odigrala 20. januara, oko pola pet popodne, kada je Savka uočila ženu koja nepomično leži na šina, te je zbog toga bila stala ispred putničkog voza koji se kretao na relaciji Kraljevo- Raška, pa je nakon toga počela da maše mašinovođi, koji ju je, srećom, uočio na vrijeme, pa je nakon toga uspio da zaustavi svoj voz.

O slučaju je obaviještena i policija Raške koja je izašla na lice mjesta. Nakon istrage, policija je ustanovila da se tu radi o o mlađoj ženskoj osobi iz sela Brvenik nadomak Raške koja je željela da izvrši samoubistvo čekajući putnički voz, a koja je potom prevezena u bolnicu u Kraljevu gdje je i zadržana.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here