Danas će u Beogradu biti održana komemoracija i sahrana poznatog političara Milutina Mrkonjića Mrke koji je preminuo u subotu u svojoj 80-oj goini života. Mrka je bio počasni predsjednik SPS stranke a kako je najavio Ivica Dačić postoji mogućnost da će na komemoraciji govor održati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mrka koji je posljednjih devet godina bio u vezi sa poznatom pjevačicom Anom Bekutom će biti sahranjen u zajedničkoj grobnici koju je kupio sa svojom suprugom Dašom još prije 28 godinai to je bila njegova želja a o svim detaljima je upoznata Dragana Mrkonjić kod koje se nalaze svi papiri. Mrka je sa njom, iako je živio s Anom do kraja imao dobar odnos i brinuo se o njoj i kao da je istovremeno paralelno volio dvije žene, ali to Ani a ni Daši nije smetalo.

Sada su Mrkni prijatelji i ljudi koji su mu godinama bili bliski saradnici otkrili da će on biti sahranjen bez vjerskih obilježja jer je on do kraja svog života ostao vjeran komunističkoj ideologiji. Ono što je obilježilo političku karijeru pokojnog Mrkonjića je bila obnova zemlje i on je bio nosilac ovog projekta.

U vrijeme dok je on bio zadužen za obnovu napravljena su 53 mosta i uspostavljena je mreža repetitiora RTS-a. O Mrki je govorio i bivši premijer Srbije Nikola Šainović koji je istakao da je Mrka uvijek bio komunista ali da ne može da tvrdi da je bio jugosloven, mada nikada nije bio nacionalno uokviren i po njegovom mišljenju Mrkino poimanje komunizma je više vezano za pitanje socijalne pravde i za brigu o radnim ljudima.