U današnjem članku osvrnut ćemo se na poljoprivredu , jer dolaskom proleća , dolazi i vreme koje se provodi u bašti. Dolaskom korone pre dve godine , te trenutna situacija u Ukrajini sa kojom su cene svih životnih namirnica znatno skočile , mnogo ljudi je se odlučilo da uštedi nešto novca , pa makar i ako su u pitanju povrtne namirnice , koje svakako možemo sami da uzgojimo. Ipak je domaće bolje , to su nas učile naše bake od malena.

Naime , kada se prvi put nađete u bašti i želite da posijete nešto , neizbežno je a da ne napravite neku grešku , jer ne poznajete prirodu kao što je poznaje neko ko se godinama bavi povrtlarstvom. Međutim , naravno da će i neko ko se bavi godinama time napraviti po neku grešku , te smo za vas odlučili da obradimo temu , te da bar na neki način izbegnete neke od grešaka koje mogu da se dese i unište Vam plod. Da ne bi došlo do toga da se zapitate gde ste pogrešili reći ćemo Vam da neke kulture jednostavno ne vvole da budu jedne pored drugih. U nastavku Vam prenosimo primer šta bi ste trebali svakako da držite podalje jedno od drugog.

Ono što je preporučljivo jeste da krompir i paradajz ne sadite jedno pored drugog , naime brojna istraživanja su pokazala da paradajz i krompir ne vole da rastu jedno pored drugog. Razlog je jednostavan , bube zvane zlatice krompir može da podnese , dok ako dođu u dodir sa paradajzom on ne može da preživi. Zelena salata također ne sme biti pored kupusa i brokule.