Đorđe Balašević je preminuo 19 februara u 67 godini života, a sve od posljedica obostrane upale pluća, koja je uzrokovana korona virusom. Podsjećamo, on je kod kuće imao simptome korona virusom i to punih 10 dana, ali je smatrao da je stvar više nego bezopasna, te nije htio da ide doktoru. Tek kada ga je supruga natjerala da ode doktoru, shvatio je da je vrag odnio šalu.

Odmah je iz Novog Sada prebačen u Beograd na infektivnu kliniku, gdje je izdržao tek 3 dana, i u petak poslijepodne je preselio na onaj svijet, u jako mladim godinama. Cijeli Balkan je uz porodicu Balašević, a prethodne noći je u Beogradu cijelim ulicama odavana počast velikom Đorđe Balaševiću, palili su svijeće po ulicama, dok je u Novom Sadu u 20 sati svi su izašli na balkon i aplauzom pozdravili veliku legendu.

Iako je sahrana bila zakazana za ponedjeljak, ona je pomjerena dan ranije, to jeste danas. Zbog cijele situacije sa korona virusom, bila je prisutna samo bliža rodbina I par osoba kao I gradonačelnik Novog Sada, koji će u ponedjeljak proglasiti dan žalosti u ovome gradu.

Tamburaši su pratili mini povorku uz njegove pjesme, a trenutak kada je zakopan, zasvirali su poznatu “Oliveru”.  Kasnije su došli I neki obožavatelji, ali su zapalili svijeće, tek kada se razišla rodbina, a na samom grobu pored cvijeća, ostavili su papirić na kojem je pisalo “Hvala Đole”.