Peta sezona najgledanijeg rijalitija u regiji, Zadruge, je donijela dramu kakvu niko nije mogao ni očekivati i koja može da parira svakoj popularnoj sapunici koju možete gledati na televiziji. Naime u kuću u Šimanovcima su na samom početku ušli suprižnici Dalila i Dejan Dragojević koji su važili za jedan od najskladnijih rijaliti parova obzirom da su se i upoznali dok su bili učesnici Parova i nakon toga su sklopili brak.

Međutim bilo je potrebno manje od mjesec dana da Dalila stupi u vezu sa Filipom Carom i to na oči svog supruga i time je postala jedna od najomraženijih učesnica rijalitja ikad. Dejan i ona su se ekspresno i razveli i pred kamerama su potpisali papire ali je onda produkcija u rijaliti uvela Maju Marinković bivšu djevojku Filipa Cara sa kojom je on odmah uskočio u krevet što je kod Dalile izazvalo nervni slom.

O ovoj ženi se puno piše u medijima i ispada da niko nema nijednu lijepu riječ za nju, pa joj je čak i rođeni otac poručio da nema gdje da se vrati i da će on kuću prepisati na Dejana. Inače Dalila je rođena u Bugojnu gdje i danas živi njena majka Emina a kako je i sama jednom prilikom u klipu koji je objavila rekla, za Bugojno Dalilu vežu samo lijepe uspomene.

Ona je navela da je u tom gradu rođena i odrasla a da je poslije dolazila kod svoje nane na raspustu i kako je u toj kući uvijek dobijala ljubav i zaštitu. Ona je svoju nanu posjetila i sa Dejanom i rekla je kako joj je samo nekoliko dana koje je provela tamo bilo dovoljno da ponovo napuni baterije.