Za ovu nedjelju jedna jak ozanimljiva tema, a koja je povezana sa našim svakodnevnim životom. Vjerujemo da svako od vas najmanje jednom sedmično, ili jednom u 7 dana mora otići u redovnu nabavku namirnica za svoju kuću. Tada se uglavnom gledaju razne akcije, i gleda se da se puno ne ošteti kućni budžet, jer realno kriza koju je napravila koroan virus je i više nego velika. 

Ono sa čime se služe veliki trgovački lanci, i sami marketi jesu popularne “cijene dana”, a to su uglavnom proizvodi koji su pred istekom toka trajanja, i koji nisu baš poželjni za upotrebu, pogotovo ako se koriste u samoj ishrani. Mi se danas fokusiramo na male trikove, kojima se služe sami prodavci, a koji služe da se zavaraju sami kupci. 

Onaj najveći trik, koji koroste svi godinama, jeste taj da na polici imamo jednu cijemnu proizvoda, ali kada dođemo na kasiu on uvijek košta skuplje. Da se razumijemo to nije neka razlika, radi se o uglavnom par centi, ili dinara, ali se to na jako velikom broju artikala itekako nakupi u korist samog trgovačkog centra. 

Zato, kada se podmirujete, obavezno sjedite i negdje popijte kafu, pregledajte vaš račun i usporedite ga sa inim cijenama koje su bile na samim policama. Ne dajte se zavarati, i tražite povrat svoga novca.