U zadnje vrijeme mnoge poznate pjevačice s naših prostora u potpunosti mijenjaju svoj izgled i imidž. Naime, pjevačice poput Seke Aleksić, Slađe Alegro i mnogih drugih su doista radile na svom fizičkom izgledu da su uspjele da se upolove doslovno i da izgube dosta viška kilograma.

Mnoge zanima kako to uspijevaju, pa onda one javno ispričaju svoju borbu s viškom kilogramom i daju par savjeta za sve one koji imaju iste probleme. Sada je i poznata pjevačica narodne muzike Snežana Đurišić na redu, te je i ona odlučila da smrša i da promijeni svoj izgled, te da svima pokaže da je naprono radila na tome. Snežana ima 62. godine te je bez problema pretjeranih uspjela da smrša čak 21 kilogram.

Mnogi su se iznenadili, s obzirom da je uspjela toliko da smrša za samo 2 mjeseca. U jednoj emisiji je otvorila dušu i ispričala cijelu pozadinu priče kako je došlo do ideje da smrša i šta je sve uradila da bi smršala. Kako je sama rekla, najviše joj je pomogao sok od lubenice. Trenutno, naravno, nije sezona lubenica ali su inače lubenice dostupne u većim marketima, jer su lubenice inače aktuelne kada je ljetni period. Snežana Đurišić je priznala da je višak kilograma dobila kada je boravila kod svoje kćerke u Americi jer je njihova kultura i ishrana njoj i više nego odgovarala.

S obzirom da je dobila taj višak kilograma, on ju je motiviaso i da se promijeni i da počne pratit specijalnu ishranu. Čula je kako joj sok od lubenice može najviše pomoći, te je praktikovala upravo taj sok, što se na kraju i isplatilo. Imala je i redovno fizičke aktivnosti, dva do tri puta sedmično je trenirala i to je upravo ključ uspjeha Snežane Đurišić.