Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je mnogo dobro ljudima bila poznata i isto tako je ona uvijek bila prepoznata po svojoj ljepoti. Mnogi su ljudi govorili kako se ona veoma dobro drži i da uvijek elegantno i lijepo izgleda.

U skorije vrijeme je ona podijelila jednu fotografiju koja je iz Kanade, a gdje se moglo vidjeti kako ona izgleda mlado i svježe.

Ovu njenu vitku liniju su mnogi njeni pratioci primijetili i tako je bilo dosta pozitivnih komentara nakon toga, gdje su joj govorili da je se ne mogu nagledati i da je jedna predivna žena, te da je prekrasna i tako su mnoge pohvale uslijedile na račun njenog izgleda.

Kolinda je više puta navela kako ona praktikuje liposukcijsku dijetu i čiji je autor jedan bosanskohercegovački nutricionista koji se zove Kenan Mandra i prema njegovim uputstvima se ovaj režim ishrane temelji na korištenju prirodnih masti i eliminaciji ugljenih hidrata iz ishrane.

Isto tako je rekla da se iz dijete preporučuje da izbjegavate polugotovo i rafinirane proizvode. Ona je također i otkrila koji je to njoj period najteži kada se treba pridržavati ove svoje ishrane.

“Meni je u to vrijeme kada sam ja na službenim putovanjima zaista najteže održavati dijetu jer tada ja nemam kada ni gdje vježbati, ali ipak čim se vratim kući, onda kreće strogi režim i disciplina. Ja se tada vraćam laganoj mediteranskoj ishrani koja se inače bazira na ribi ili na pilećem mesu sa dosta povrća i sa raznih porcijama salate”, rekla je Kolinda.