Na isti dan kada je preminuo i poznati pjevač narodne muzike Marinko Rokvić, u medijima je osvanula vijest o iznenadnoj smrti efendije Muamera Zukorlića koji je imao samo 51 godinu i kojem je pozlilo dok je držao predavanje na fakultetu islamističkih nauka. Iako je na licu mjesta pokušana reanimacija pomoći nije bilo i po dolasku u bolnicu ljekari su samo mogli konstatovati smrt.

Zukorlić je bio predsjednik politčke stranke pravde i pomirenja a na prvoj sjednici poslije njegove smrti za novog lidera je izabran njegov sin Usame kojeg je dobio sa suprugom palestinkom. Naime puno se pisalo o tome kako je Zukorlić imao dvije žene što mu šerijatski zakon dozvoljava ali se u javnosti pojavila samo njegova druga žena Elma koja je poznata poslovna žena u Novom Pazaru.

Poznato je tako da Elma živi sa svojom djecom u velikoj kući koja se nalazi u centru grada dok muftijina prva žena koja je rodom iz Palestine živi u stanu koji se nalazi na periferiji. Zukorlić  se školovao širom svijeta pa je tako jedno vrijeme proveo i u Jordanu i tamo je  upoznao Umeju koja je sa njim došla u Srbiju.

Sada je njen sin Usame na društvenoj mreži fejsbuk objavio fotku sa svojom majkom o kojoj se ne zna mnogo jer ona izbjegava da bude viđena u javnosti. Inače Usame koji je preuzeo dužnosti svog oca u stranci je poručio svim članovima i simpatizerima da nemaju razloga za brigu jer je pokojni muftija imao svoje ljude i timove koji su savršeno sposobni da nastave tamo gdje je on stao.