Sve ljubitelje narodne muzike u regiji je prije dva dana šokirala vijest o smrti još jedne legende a radi se o pjevačici Merimi Njegomir za čiju se tešku bolest saznalo nakon što je preminuo njen kolega Marinko Rokvić. Tada je i sama Merima potvrdila da je u teškom zdravstvenom stanju i da ne ustaje iz kreveta a da je njena djeca ne napuštaju ni za trenutak.

Rekla je i da će se boriti i da će iskoristiti svu energiju koju ima da bi pobijedila bolest ali joj to na žalost nije uspjelo. Radi se o podmukloj bolesti na pankreasu a njene kćerke su izjavile da je prije tri mjeseca pjevačica bila zdrava kao dren a sada moraju da je sahrane.

Merima je posljednjih godina vodila miran i povučen život daleko od očiju javnosti a dane je provodila u svojoj kući na Kosmaju koju je uredila prema svojim željama ali i željama svojih unuka. Ona je u aprilu ove godine ugostila i novinarsku ekipu i pokazala je dom u kojem živi a tada su mnogi primjetili nagrade i priznanja koje je dobila u karijeri koja je trajala 50 godina.

Sama Merima je najviše vremena voljela da provodi u bašti na koju se pogled pružao iz cijele kuće jer su na njoj veliki prozori. U dvorištu kuće se nalazi i igralište za njene unuke koji su joj često dolazili u posjetu. Tada je pokojna pjevačica rekla da se ljubav množi samo ako se dijeli a pošto je tada postala baka po četvrti put rekla je kako se nada da će dobiti još unučadi.