Kada pomenemo Marinka Rokvića, obično se poslije svačije smrti piše o testamentu, ali saznali smo da je ovaj pjevač bio jako pametan. Prije nego je došlo do toga da on u 68 godini napusti ovaj svijet, kada je osjetio da nije dobro, zvao je sinove i ženu i svu imovinu koju posjeduje podijelio.

Njegova djeca njegovo su bogatstvo,jer ekao je da nikada ne želi da se njegova tri sina svađaju oko materijalnog, nego da želi da budu jedna drugom podrška.

Sada pišemo o nekim novim informacijama koje imamo. On i Slavica njegova supruga koja je do zadnjeg dana bila uz njega su imali stan u Novom Sadu koji su prodali  i novac podijelili sinovima, navodno, ostalu imovinu su podijelili jednako. kako Dario nije želio kuću, a Nikola i Marko su obezbijeđeni odavno, kuća je pripala Slavici, njegovoj supruzi.

Ona je neke detalje oko dvorišta i u kući sama izradila, a cijelu kuću su ona i Marinko zajedno uredili p osvom ukusu.

Ovaj legendarni pjevač nas je naglo napustio, a ljudi nisu imali pojma da je on bolestan iako je bilo nekih znakova koji su se mogli primijetiti kada je imao koncerte. Sve do zadnjeg trenutka, koliko je on to mogao je nastupao pred publikom i nije se predavao.

Bio je pjevač koji je ostavio veliki trag, a moglo se vidjeti veoma dobro da je muzika bila njegov život. Svi su se iznenadili kada su vidjeli da nas je ovaj legendarni pjevač napustio, ali se može reći da je on živio život kakav je htio.