Jako puno puta smo do sada pisali o ljudima sa Balkana, koji su cijeli radni vijek proveli u inostranstvu, gdje su čak doživjeli i to da odu u zasluženu penziju. Mnogi su tamo zaradili jako dobre penzije, napravilio su jako veliki štek za starost, tako da sada na rodnoj grudi mogu živjeti jako komotno i baviti se čime hoće, a i mogu samo da odmaraju. 

Neki od njih i investiraju u rodni kraj, nedavno smo imali slučaj iz okoline Zrenjanina kada je jedan penzioner odlučio da izgradi novi stadion u svome selu, kao i sportski centar u sklopu istoga. Neki toliko vole poljoprivredu i misle da je to uspješan biznis, da su kao Darko Miličić, poznati srpski košarkaš investirali u jabuke, i za sada mu posao ide jako dobro. 

Međutim, mi danas govorimo o jednom običnom čovjeku, koji uopšte mnije poznat, a koji je cijelu svoju mladost proveo u Austriji, i sada se napokon vratio u svoj rodni kraj. Njegovo ime je Dide Sekulić, i on se vratio u jedno malo selo pokraj bajine Bašte. Kupio je čak 60 hektara šume, i tu je zasadio: Smreču, kestenje, orahe, jele i omorike. Na sve ovo ima i preko 300 grla različite stoke, koji su mu također velika zanimacija. 

On je rekorder u ovom kraju jer je do sada posadio skoro 20.000 mladog oraha, a ostale sadnice su u puno manjem broju jelea i smreča. Ono što ga najviše raduje, jeste jesen kada krene berba oraha u čemu itekako uživa. Na kraju kada podvuče i crtu, shvati da od ovoga može jako solidno da živi. Šta vi mislite o ovoj njegovoj ideji?