Svako od vas već dobro poznaje sve simptome korona virusa, jer se početkom pandemije konstantno razgovaralo o tome sa mnogim stručnjacima. Naime, simptomi korona virusa mogu biti jako opasni ako se ne uoče na vrijeme. Postoji jos jedna činjenica, a to jeste da još uvijek nije utvrđeno koji su sve tačno simptomi u pitanju.

Još uvijek Svjetska zdravstvena organizacija stoji iza toga da postoje tri glavna simptoma, a to su: suh kašalj, povišena tjelesna temperatura, kao i gubitak čula mirisa i okusa. Radi se o tome da se u poslednje vrijeme javlja veliki broj simptoma koji se do sada nisu vezali za korona virus. Takvi simptomi su stomačne tegobe, povraćanje i glavobolja.

 Naime, sada je otkriven još jedan novi simptom koji također može ukazivati na prisustvo korona viursa. Radi se o tome da su doktori sa Univerziteta u Ohaju otkrili da intenzivni miris urina može biti simptom korona virusa. Takav miris ili boja urina ukazuje na dehidraciju, koja se inače javlja zbog infekcije Covid-19. Zbog nedostatka tečnosti u organizmu urin dobija intenzivan miris.