Svakako jedna od tema koja se najviše prati kada je u pitanju korona virus je svakako koji sve simptomi ukazuju na to da ste zaraženi ili imate infekciju izazvanu korona virusom. Naime, prema mišljenju mnogih stručanjaka tri vrste osipa na koži su još jedan potencijalni simptom koji ukazuje na infekciju kovida-19.

 Prema riječima istraživaća King’s College u Londonu osip je po svemu sudeći četvrti ključni simptom, koji pokazuje na to da je osoba zaražena sa virusom, a ostala tri simptoma su visoka temperatura, konstantni kašalj, te gubitak čula mirisa i okusa. Urađene su i studije u kojoj je učestvovalo čak 366 hiljada pacijenata, a koji su bili zaraženi sa koronom je pokazao, da je skoro njih 9 % imalo osip na koži, a nekih 12 hiljada pacijenata nije imalo nikakvu rekaciju na svojoj koži. U cak 17 % slučajeva, osip je prvi simtpom i znak da su osobe zaražene !

 Prema daljnjem istraživanju promjene na koži su se najčešće pojavljivala u tri oblika i to kao crveni pečati ili tačkice, koje na neki način peckaju na određenim dijelovima tijela. Zatim crveni krugovi, koji su se pojavljivla na bilo kojim dijelovima tijela, najčešće se pojavljuju na laktovima, na koljenima, kao i na nogama i rukama. Također jedan od simptoma je primjećen i u usnoj duplji, a one se manifestiraju pojavom mrlja na jeziku.