Odlazak malih sa prostora Balkana u bolje zemlje kao što su Njemačka, Austrija, Švicarska ili Slovenija ili bilo koja druga država je neminovan i svake godine se broj osoba koje odlaze s naših prostora povećava.

I iako u posljednje vrijeme veliki broj ljudi odlaze u potragu za žživotom u druge bolje zemlje, postoje i oni koji se srdačno vraćaju u svoju zemlju.

Jedan od njih je i 35. godišnji Miloš iz Kragujevca koji se vratio iz Švicarske i koji ima veliko imanje. Odlučio je da nabavi ovce kako bi pasle travu a uz njih isto i kokoši. Ta kokoši je sagradio i jednu modernu kućicu koja je odignuta od zemlje, na kojoj se vrata otvaraju i zatvaraju sa senzorom, a ispod istih je pretinac za đubre čime je čišćenje veoma jednostavno.

Poslije prvog Miloš je odlučio napraviti još jedan takav, pa sada to sve želi da pretvori u jedan veliki biznis u kojem bi zarada mogla biti i po par hiljada eura.

Istina je da je odlično što je iskoristio potencijal svog velikog dvorišta i pretvorio ga u biznis, ali ono što je neminovno jeste da ne bi mogao ništa pokrenuti da nije tolike godine proveo u Švicarskoj, gdje je vjerujemo zaradio dobre pare, koje je sada odlučio uložiti u svojoj državi. Bilo kako bilo, još uvijek je u ogromnoj prednosti onaj broj odlazaka sa našeg područja, a ovo je rijetkost.