I danas malo govorimo o baba Vangi, koja je uvijek jako dobra i zanimljiva tema. Ljudi jednostavno vole da slušaju o njoj, a najviše sve nas impresionira stvar, koja govori o tome koliko je ona zapravo lako pogađala budućnost, kako cijelog društva, tako i osoba koje bi dolazile kod nje u posjetu. 

Mnoge poznate zvijezde sa Balkana suz bile kod nje na sesijama sredinom 70 godina prošloga vijeka. Čak vlada i jedna legenda koja kaže, kako joj je na vrata došla Silvana Armenučlić, a to je prva osoba koju je popularna baba Vanga odbila, jer nije želejle da joj gleda u budućnost. Znala je da će za mešto manje od mjesec dana da izgubi život. Kod nje su bili i Lepa brena i Saša Popović, a njima je rekla da će se Slatki greh jako brzo raspasti. 

Međutim, rekla je također, da će ih sudbina ponovo spojiti, i to se desilo u Zvezdama Granda, u kojima su se proslavili još i više. Ono što je baba Vanga govorila o novcu, rekla je da u kući trebate da jedete iz čistog, a ne krnjavog suđa. U jedan ćošak svoje kuće stavite par novčića, i to će vam čuvati blagostanje i bogatstvo vaše porodice i kuće. 

Iznad ulaznih vrata stavite grančicu zove, koja će donijeti blagostanje u vašu kuću. Mrve hljeba poslije obroka uvijek bacajte pticama, nikada u smeće.