Marina Tucaković je svakako najveće balkansko ime na cijelom Balkanu u posljednjih 30 godina. Vjerujemo da svi znate, da su svi najveći hitovi u narodnoj i zabavnoj muzici povezani baš sa njom. Sa lakoćom pravi lijepe pjesme koje će se slušati i decenijama poslije, a nije ni čudo što je proglašena za najvećeg hitmejkera na Balkanu u posljednje 3 decenije. 

Međutim, privatni život joj nije toliko posut ružama. Tragično je izgubila jednog sina, a ovaj drugi, stariji ima problema sa drogama, čak je bio i na odvikavanju. Bavi se istim poslom kao i MArina, ali sa puno manje uspjeha nego svoja majka. Nedavno je bio u velikoj aferi sa cecom Ražnatović, ali je majka intervenisala, tako da se sada cijela situacija smirila. 

Marina je posljednje 3 godine teško bolesna, ima tumor, i prošla je jako puno terapija, što je ostavilo jako puno traga na njenom tijelu i samom izgledu. Ono što se o njoj jako malo zna jeste to, da je njen ljubavni život također jako nesretan i siromašan. Ali jedno ime se izdvaja pored svih muškaraca, njena velika ljubav u mladosti bio je popularni pjevač Oliver Mandić. 

NJih dvoje su geberacija, a zabavljali su se kada su imali po 20 godina, napisala mu je neke od najvećih njegovih hitova, ali ju je on nakon samo 3 mjeseca ipak ostavio zbog druge djevojke.