Do prije samo nekoliko godina na Osluši, na jednoj od obronaka Tare, dočekala bi vas samo brda i tek pokoji pješak, a danas na tom mjestu vikendice tek niču, jedna za drugom.

Mnogi su haos u gradu odlučili zamijeniti mirnim životom u prirodi, a jedan od njih je Vladimir Popović, rođeni Beograđanin koji je život na asfaltu zamijenio onim na Tari, a kako kaže nije se pokajao.

Priznao je da jako voli Beograd, ali da mu je u posljednje vrijeme njegov grad postao težak za život:

Ostavio sam stabilan posao, radio u banci. Mlađa djevojčica je imala problema s disanjem i prva odluka je bila da nađemo parcelu u prirodi, a liječnici su nam savjetovali da more zamijenimo planinom.

Sasvim slučajno smo odlučili da će to biti Tara i tu smo sagradili prvu kuću bez daljnjih planova da se bavimo turizmom, jednostavno smo napravili kuću i tu je počelo naše obiteljsko uživanje i odmor”, ističe Vladimir.

No, kao iskusan ekonomist, nije mogao samo sjediti prekriženih ruku, pa se nedugo nakon preseljenja na Taru počeo baviti turizmom. Objasnio je da su izgradili još dvije kuće za iznajmljivanje, te da mu dolaze gosti iz cijelog svijeta:

Korona virus je pridonio povećanju broja domaćih turista. Kao da nam je samo otvorilo oči koliko je naša zemlja lijepa i da prije odlaska na crnogorsko i grčko primorje treba obići naša ogromna prostranstva. Zapadna Srbija nam nudi puno ljepote, Tara koja ima dva jezera, rijeke i vidikovce, na kojoj ste proveli mjesec dana i opet ne možete sve obići.

Počinjem od sebe, u sedam godina koliko sam na Tari nisam uspio obići sve vidikovce, toliko je prirodnih ljepota gdje svatko može pronaći nešto što će ga zadržati“, ističe Vladimir