U ovome tekstu za vas imamo jednu temu koja itekako može da bude korisna za sve nas, posebno u ova teška ekonomska i finansijska vremena. Očito je da plate i penzije ne idu niti malo gore, dok sve ostalo oko nas svakodnevno poskupljuje, te je sve teže, svima u svim aspektima života. Zato svako pokušava na sve načine da nađu načine , neki trik sa kojim će da uštede neki novac, pa zato u ovome tekstu govorimo o uštedi električne energije i to sa strane nekih stručnjaka

Mnogo je uređaja u kući koji malo po malo vuku struju i kada ne rade punim kapacitetom, kada niste u kući, a tu govorimo o TV prijemniku, ruteru za internet, za kojeg stručnjaci kažu da ih treba isključivati iz zida, kada ste van kuće, na poslu ili nekim drugim obavezama. Poznato je da je samo u Srbiji struja u ovoj godini poskupjela za 105, a to je oko 300 dinara više po računu, na glavu stanovnika, a neki od savjeta za uštedu su i:  “Ako se ne očisti na vrijeme, mašina za sušenje veša troši električnu energiju i novac kao ovisnik o dr*gama. Kada su prohodni kanali začepljeni, a začepe se posle jedne sezone uslijed gomilanja vlakana koja otpadaju sa garderobe, stvori se čep, odnosno krpa. Mašina za sušenje tada suši tu krpu koja se napravila, ne veš, a ljudi se onda žale da im program radi po pet i po sati.”

Dalje u nastavku ovaj stručnjak otkriva i ove stvari: ” Jednostavno, mašina pokušava da osuši veš, prima informaciju da je vlažno, te non stop radi i vrti u krug”, objašnjava električar Zlatko Petrović. Po njegovim riječima na potrošnju struje mnogo utiču i stare i loše instalacije u stanu ili kući, te da stari bojleri troše više struje nego li je potrebno, sve zbog stvorenog kamenca unutar bojlera.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here