Ako je vjerovati ruskom vjerovanju, onda ova imena ne treba davati djeci.

U iščekivanju bebe ili neposredno poslije njenog rođenja, pred roditeljima se nalazi jedan važan zadatak, koje ime dati djetetu?

Neko bira ime vodeći se ličnim željama ili afinitetima ili čak porodičnim tradicijama, neko prema kalendaru, a neko prateći nekakve svjetske trendove.

Ali, ukoliko želite da vaše dijete živi sretnim životom, ima smila uzeti u obzir značenje imena i izbjeći ona koja nose negativnu energiju kao i tešku sudbinu. Prema ruskom vjerovanju određena imena privlače samoću i nevolje, te bi trebalo da ih izbjegavate u širokom luku.

Ova imena za djevojčice mogu da na negativan način utiču na sudbinu žene:

Vera
Ako nazovete djevojčicu Vera, dat ćete joj unutrašnju jačinu da prevaziđe sve prepreke i nepokolebljivo se nosi sa životnim preprekama koje diktira sudbina i možete biti sigurni da će se nositi sa mnogim poteškoćama. Vere, po pravilu, do blagostanja dolaze poslije suočavanja sa gubitkom i bolom, zato, čak i ako dostignu nevjerovatne uspjehe, često više nemaju snage da se raduju za lijepe stvari.

Aleksandra
Kao i svi muški vlasnici ovog imena, Aleksandra je prinuđena da njeguje i pokazuje osobine koje su karakteristične za suprotni pol. Njihova sudbina je usmjerena da kroz život moraju da brinu o svojoj porodici, rođacima i svakodnevnim problemima koji često padnu samo na njihova krhka ramena. Aleksandra je po svojoj prirodi veoma lijena, i više bi voljela da radi nešto što joj prija, a ne ono što drugi od nje traže, dok ovo neslaganje između prirodnih i životnh oolnosti često njihovo postojanje čini nepodnošljivim.

Ostatak čitajte OVDJE.