Sudija Osnovnog suda u Danilovgradu Željko Raičević je donio prvostepenu presudu po tužbi Medojevića kojom je usvojio tužbeni zahtjev, poništio rješenje o otkazu ugovora o radu i naložio Vojsci Crne Gore da Medojevića vrati na formacijsko mjesto koje je obavljao prije otkaza.

Slučaj vojnika Medojevića, je dospio u javnost jer mu je Vojska Crne Gore, na čijem je čelu bio bivši ministar odbrane Predrag Bošković, prekinula radni odnos, kako je ranije rekao Medojević, zato što je Srbin i što nikada nije htio da se odrekne svog srpskog identiteta.

On je u Vojsci CG proveo deset godina i poslije toga je dobio otkaz pod izgovorom da više nije potreban službi.

– Ja sam Srbin i nisam želio ni za kakvu cjenu da to promijenim, iako sam znao da me to može koštati mog posla. Isto tako, želim da napomenem da sam i van službe poštovao sva pravila, nisam se bavio političkim radom i nisam član nekakve političke partije. Jedina moja krivica je što sam Srbin i to je sve – rekao je ranije Medojević.

On je pravdu tražio na sudu i dobio je spor.

Njegov advokat Nikola Baltić u izjavi za In4S kaže da je prvostepeni sud donio jedinu zakonitu odluku u čiji iskod nije sumnjao niti jednog trena.

– Ova odluka pokazuje da pravo i pravda još stanuju u crnogorskom pravosuđu i hvala Bogu što je tako – rekao je Baltić, prenosi Politika.