Vladimir Putin važi za jako strogog i autoritativnog vladara koji gvozdenom rukom upravlja Rusijom već godinama. Režiser Vitalij Manski je sada otkrio neke javosti do sada nepoznate detalje kada je u pitanju način na koji je došao na vlast a sa kojima je on upoznat jer je radio film koji je bio promotivan za Putinovu izbornu kampanju.

Prema njegovim riječima i tada je Putin imao jasne stavove oko politike koju će voditi i načina na koji će vladati, a  koji se nekima sviđa a drugi ga zbog toga proklinju. Putin je tada rekao da je glavni cilj svih koji su radili u izbornoj kampanji da ubijede sve ljude u Rusiji da vjeruju u svaku riječ koja im se kaže.

On je uvijek isticao da je njegov stav iskren i da je u skladu sa nacionalnim interesima i da je ključ uspjeha da građani u to povjeruju. Da podsjetimo dolazak Putina na političku scenu je bio iznenađujuć a sve se desilo 31. decembra 1999. godine kada je u noovgodišnjoj noći tadašnji predsjednik Boris Jeljcin najavio da se povlači sa te funkcije i kada je sve ovlasti prenio naVladimira Putina koji je u to vrijeme bio premijer.

Tri mjeseca kasnije su bili zakazani izbori i mada Putin nije vodio javno nikakvu kampanju bio je prisutan u svim medijima a govorio je o prijetnjama po sigurnost Rusije i stalno je obilazio rusku vojsku. Ono što je interesantno Putin nije učestvovao u TV debatama i nije imao spotove ali su zato drugi njega isticali kao najbolji izbor. Ostatak pročitajte ovdje.