Pjevač Željko Joksimović , spada u red najomiljenijih pjevača u Srbiji , ali i u regiji. Ovaj pjevač , danas ima 48 godina , a svoju karijeru je izgradio na brojnim hitovima , a njegovo ime se nikada nije provlačilo kroz afere i skandale , uvijek je bio primjeren.

 

Međutim , kao i svi muzičari , tako i Željko , je bio sklon nekim prevarama , i to sve u mladosti. Niame , o svemu tome , je ispričao njegov komšija , s obzirom da se Željko družio sa komšijinim sinom. On je rekao da je Željko bio dobro dijete , te da je u školi bio odličan učenik. Jednog dana su se Željko i njegov sin dogovorili da prevare profesora kada su imali pismeni iz matematike. Njih dvojica su otvorili prozor od učionice i počeli bježati.

Još od malena se vidjelo da je muzika Željkov život , a odgajan je u veoma dobroj porodici. Prvo je počeo da svira klavir , a potom i harmoniku. Sa harmonikom je pobijedio na nekoliko takmičenja. Komšija je istakao , kako je Željko znao često komšijama svirati , te da nikada nisu sumnjali da će napraviti odličnu karijeru muzičara.