Miroslav Todorović Šera je advokat koji se godinama bavio likom i djelom predsjednika Josipa Broza Tita.

On tvrdi da Tito kojeg mi znamo imamo skroz drugu biografiju od one koju su nama svi plasirali. Pravi Tito je poginuo na Uskrs 1915. godine kao pripadnik Lander divizije.

– Prilikom istraživanja, najvećim djelom sam koristio strane izvore iz pariskih državnih arhiva, iz Londona pa čak neke i iz njemačkih izvora, a ono što znam jeste da je Josip Broz prvi put ušao na srpsku teritoriju 12. avgusta 1914. godine na Drini kao pripadnik Lander divizije. Ta njegova formacija se zvala Vražja divizija i ona je imala zadatak da obezbjeđuje cijeli teren. Ona uđe na neprijateljsku teritoriju i onda šalje podatke glavnini vojske o tome kakve ih prepreke očekuju, a ja imam njegov intervju koji je on dao časopisu “Life” iz 1952. godine. I tu Tito kaže – Ja sam bio mnogo dobar u tom poslu i učio sam podoficirsku obaveštajnu školu. Imao sam velike uspjehe na svakoj neprijateljskoj teritoriji – priča Todorović pa nastavlja.

Kako advokat kaže, jedini put kada je Tito išao u taj Kumrovec, koji je navodno i njegov, bilo je kada se vjenčao sa svojom suprugom Jovankom.

– Kumovi su bili Ivan Gošnjak i Leka Ranković i njega su ustvari ti kumovi natjerali da ode u Kumrovec. Ljubodrag Đurić je bio šef Titovog kabineta i on je tada izjavio da kada su otišli tamo Tita niko nije prepoznao i niko mu nije prišao. Onda je on priznao da je kazao Leki Rankoviću – Leko, ovo nije to taj Tito, ko je to – ispričao je svojevremeno Todorović.

Ostatak teksta možete pročitati na linku OVDJE.