Srbiju je nedavno uznemirila vijest o ubistvu Strahinja Stojanovića . Beogradska policija je na osnovu snimaka bezbjednosnih kamera , identifikovala muškarca koji je u nedjelju na Novom Beogradu odmetnuo eksploziv pod Strahinjin džip , i potom odmah pobjegao , najvjerovatnije preko granice.

 

Naime , kako je policija saznala , riječ je o državljanu Bosne i Hercegovine , a za kojim je već odavno raspisana međunarodna potjernica. Također je riječ o profesionalnom plaćenom ubici , oji je svaki detalj zločina , kao i bjegstvo isplanirao do sitnog detalja. Vjeruje se da je odmah nakon zločina napustio Srbiju , ali potraga za njim još uvijek traje.

Plaćeni ubica iz Bosne , je ovaj strahoviti stročin obavio bicikom. Nadzorne kamere su ga snimile u garaži lusuznog stambenog ompleksa „Vest 65“ na Novom Beogradu , gdje je Strahinja živio. Isti bciklista je snimljen i malo kasnije , nekoliko stotina metara dalje u ulici Omladinskih brigada , kako telefonira baš u trenutku eksplozije džipa ,  to u neposrednoj blizini. Inspektori su tokom uviđaja i pretrage terena , pronašli biciklo u obližnjoj rijeci Savi. Policija još uvijek ne želi da otkrije ime ubice.