Kao što ste mogli da zaključite po naslovu , danas vam prenosimo vremensku prognozu koju možete da očekujete u narednom periodu. Poznato nam je da je trenutno vremenska prognoza izuzetno promenjiva ovih dana, pa dok je u nekim predelima pretežno sunčano , u drugim krajevima se dešavaju padavine.

Samim tim i jučer je takva situacija , pa dok nas prema jučerašnjoj prognozi očekivalo pretežno sunčano vreme , u drugim krajevima su se dešavali kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom. Naime , kako prenose meterolozi danas će biti pretežno sunčano i toplo , u brdsko-planinskim predelima promenljivo oblačno vreme, tek ponegde sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Prema predviđanjima profesor geografije i meteorologa Marka Čubrila, vremenske prilike će sve do ponedeljka biti pod uticajem slabog ciklona nad jonskim morem, dok će istok regiona biti u toplom sektoru ovog sistema gde će biti veoma malo padavina. Ono što će mnoge obradovati jeste to da se od utorka očekuju jače otopljenje , pa će nam drugi deo ove nedelje doneti jako sunčano vreme.

– Od utorka do oko 16. maja pod uticajem anticiklona nad našim regionom preovlađivaće suvo i relativno toplo vreme uz prave letnje maksimume koji će se uglavnom kretati od 24 do 29, a lokalno i oko 31 stepen Celzijusa. Samo je u noći između petka i subote moguće prolazno naoblačenje uz ređu pojavu pljuskova – napiso je Čubrilo. – Ostvare li se trenutne projekcije razvoja sinoptike za veći veći deo meseca, druga polovina maja neće doneti visoke temperature, moglo bi biti i malo svežije od proseka ali konkretnijih, majskih, kiša nema na vidiku – zaklučuje Čubrilo.