Gotovo deceniju je bila u vezi popularna pjevačica narodne muzike Ana Bekuta sa političarem Milutinom Mrkonjićem koji je preminuo prije više od mjesec dana.

Milutin je umro krajem novembra prošle godine.

Mrka i Ana su se voljeli, a koliko je bila velika njihova ljubav svjedoče svi oni koji su ih poznavali.

Mrka se trudio biti uvijek uz Anu, da je podrži, da je nasmije, a obzirom da je znao koliko ona voli pjesmu i pjevati, on je insistirao da ona pjeva kad je bio u teškom stanju, a rekao joj je i kad umre da nastavi sa pjevanjem.

Mrka se brinuo šta će biti sa njegovom dragom kad umre, njenim unucima Sonji i Branku je kupio automobile da bi mogli u svakom trenutku jedno od njih dvoje da odvezu i dovezu Anu, da uvijek za nju butu.

Imao je najviše povjerenja u njih, znao je kako su ujedno i d voje ljudi koji pored sina Igora najviše vole i poštuju Anu.

Milutinovu želju poštuju unuci, Branko tako često vozi Anu na nastupe i gostovanja koje ima.

Budući kako nije imao vlastitu djecu, mrka je tako Aninog sina Igora doživljavao kao da je njegov, njene unuke je gledao kao najrođenije.

On je bio najbolji deda na svijetu Sonji i Branku, a Branko mu je bio siguran kao budući zaštitnik Ane Bekuta.

On je kupio i njemu automobil i Sonji, zamolio ih je da uvijek budu pri ruci Ani kad zatreba, da je nikad ne ostavljaju sami.

Inače, Mrka je Anu uvijek pratio na gostovanja, nastupe, nikad nije želio prepustiti vozaču to, njemu je u prvom redu bila njena sigurnost. Bio joj je podrška uživo